zondag 6 november 2011

100+

Dat was hem dan, de laatste training voor de ultieme strandrit van komende zondag. Klok slag negen uur stonden we klaar met 3 spiksplinternieuwe 29ers en een gepimpte Specialized 29er. Over de weg naar het strand zagen we een 3tal andere strandbikers voor ons uitgaan, dit waren Edje S , Wimpie M en Marcel d K. Bij houden had geen zin en werd niet eens geprobeerd. Op het strand moesten eerst de banden nog zachter en Bil had nog wat stelwerk aan zijn bankstel.
Halverwege C Oog en Petten kwamen we een krabbenzoeker in een blauw pakkie tegen. Lex, hij was met zijn dranghek op een strekdam gestort en zocht zijn teller. Ik heb hem nog laten proeven hoe een echte fiets rijdt en daarna werd hij terug gefloten door zijn meisje en ging weer naar huis. Wij gingen voor het windje verder met als doel te keren wanneer we de 3 matadoren tegen zouden komen. Op een kleine 3 kilometer voor de pier van IJmuiden was dit het geval. We zijn toch door gereden om de pier even aan te tikken en toen tegen wind weer terug.
Achter 2 man uit Alkmaar ging dit prima, ze konden goed tegenwind fietsen alleen die ene niet zo recht en bij een van zijn dwaze bochten sloeg het noodlot toe en kwam P3 ten val en werd door mij licht aangereden. Zonder al te groot letsel zijn we verder geploeterd, helaas was onze snelheid niet hoog genoeg om de opkomende vloed voor te blijven. Het strand werd al smaller en muller en bij Castricum zijn we over de weg terug gereden.
Dat ook de rit over de weg voor enkelen zwaar was bleek wel, RJ en PD konden weinig kopwerk doen en P3 kreeg bij Sint Maarten bezoek van de man met de hamer. We hebben het allen gered deze stevige training van 112km. Tochten waar anderen van dromen koppelen we op een zondagmorgen aan elkaar, zo was daar de tocht Paal 6 tot Pier, Egmond -Pier- Castricum en de prachtige rit Castricum - Julianadorp. Op een 29er kom je nog eens ergens.
Komende zondag hoop ik op voor de wind ( bij tegen wind blijft mijn fiets binnen ) en droog weer. Ik denk dat het vertrek rond een uur of vijf is en aan de chauffeurs wordt nog gewerkt.
Gr PH

3 opmerkingen:

  1. Mooi stukkie Peter nou maar hopen op goed weer volgende week. Hoorde nog wel een mooi verhaal van ene WM die keek ze ogen uit toen er uit de verte nog een BVMW-man de pier op stormde en vol op zijn waffel tegen de basaltblokken klapte. WM,ES en MK dachten al dat ze voorbij gereden waren door een onze eigen LK maar die bleek al stiekum eerder van start te zijn gegaan. Gelukkig had ie niks op een verdwaalde PC na. (het blijft natuurlijk een stripfiguur)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De chauffeurs zijn gecontracteerd ene MB en onze ouwe vertrouwde JH willen ons graag wegbrengen naar het o zo mooie Hoek van Holland.

    groeten RB

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig verhaal mannen, ik heb net nog even telefonisch contact gehad met Ph en het hele verhaal gehoord.
    De fietsen zijn getest en het blijkt dat je ook op een 29er de man met de hamer tegen kunt komen, jullie hebben lekker veel kilometers in de beentjes voor een goed resultaat volgende week, ik ben er niet bij want ik moet buffelen bij de brandweer, maar ik wens jullie veel suc6 en natuurlijk veel wind in de rug!

    Groetjes Zas.

    BeantwoordenVerwijderen