dinsdag 13 december 2011

MTB Beachrace Noordwijk-IJmuiden-Noordwijk 52km

Zondagochtend zijn we om 7:30 vertrokken naar de strandrace van Noordwijk. P1,P3 en RB waren van de partij. Ook onze subleden ES(kom ik later op terug) en MdeK waren  van de partij. P3 en RB moesten van P1 maar effe de nummers op halen dan kon hij nog effe ze roes uitslapen van zijn  gala-avond in de kampanje.
Na het fietsen uitpakken en in orde maken snel richting start en een plekkie zoeken zelf stond ik vooraan tussen de grote meneren zoals Bart Brentjens Thijs Al, Ramses Bekkink en Bram Rood. Lekker hoor 1 minuut voor de start het vak in. Na een zenuwachtige geneutraliseerde start als 4e het strand op. Gelijk in de eerste groep met een gangetje van soms boven de 50 in het uur reden we in 32 minuten naar IJmuiden. MdeK heeft tot IJmuiden aan toe op een 20 seconden voorsprong gereden maar kon  dit helaas  niet volhouden. ES sloot halverwege de heenreis ook bij de eerste groep aan. Na het keerpunt was het vechten om voorin te blijven. Met veel demarrage was het hollen en stilstaan voorin de groep.
P1 en P3 hadden een hevige strijd met elkaar en met een vastgelopen ketting. Wie was er nou eerder binnen P1 of P3? de jury heeft er een dag en nacht overgedaan om uiteindelijk P1 toch op te nemen in de uitslag.

En dan ook nog 56 (12 minuten)  plaatsen eerder dan P3, ik hoorde tijdens de terugreis iets van een revanche op 7 januari..........................ben benieuwd.


Uitslag:

1  Stefan Vreugdenhil
2  Bram Rood
3  DilanAar
4  Thijs Al
7  Bart Brentjens
11 Raymond Bakker
12 Ed Scholten
13 Marcel de Koning
174 Peter Heijblok
230 Peter Verplanke








voor meer zie het filmpie van TV west.

PS: ES was na de wedstrijd nog op zoek naar P2 om ze spijt te betuigen van de week ervoor in Schoorl.

 groeten van BVMW-lid

2 opmerkingen:

  1. Knappe prestatie mannen.
    Ik heb me inmiddels ingeschreven voor de tocht op Texel .
    Ik hoop na de kerst de training weer op te pakken zodat jullie op Texel niet aldoor op me moeten wachten.

    Groetjes WM

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke race en lekker gefietst. Heen voor de wind maximaal persen en de aansluiting met de grote groep voor ons als beloning. Terug geen kens gehad om kopwerk te doen, tempo lag erg hoog. Dit was maximaal presteren met een kegel. Voor p3 weer wijze lessen: altijd maximaal vertrekken, neem het juiste wiel en het kleine blad is voor in de bergen. Zondag lekker baggeren op eigen terrein.
    Gr. Ph

    BeantwoordenVerwijderen