donderdag 7 maart 2013

AMELAND

Zondag is het dan eindelijk zover we gaan naar Ameland voor de mooie tocht van 60+ km. Hier volgt wat reis informatie en andere belangrijke zaken die toch echt geregeld dienen te worden om deze tocht tot een goed einde te brengen. Het vertrek is om uiterlijk kwart over zeven bij JVC dan komen we na een rit van anderhalf uur aan bij de boot in Holwerd. De boot gaat om half tien, na ongeveer een uur varen met de nodige sterke verhalen en het vol stapelen van de inwendige mens gaan we met spoed naar de sporthal in Nes om daar onze tas met DOUCHE spullen te dumpen. Dan de tocht rijden van 60 km of iets meer dan denk dat we om een uur of twee, half drie de tocht volbracht hebben, daarna ff douchen en schone kleren aan ( we moeten nml nog enige uren reizen met de boot en de auto is wel zo fris met schone kleren). Even wat eten op Ameland snackie of vissie en dan om half vijf weer de boot terug naar het vaste land. Om ongeveer 17.45 weer in de auto en dan zijn ongeveer om half acht weer op dorp. Ik heb al boot kaarten en parkeer kaarten geregeld de kosten hiervoor zijn € 13,14 pp. Verder niet vergeten : je start nummer en je bootkaart voor je fiets!!! Nog enkele tips voor de tocht : het word koud zondag 1 graad boven nul dus let op je kleding!!! Verder is Ameland een heel apart eiland dus let ook goed op de banden keus en banden spanning!!! Het advies is Furius Fred Tubeless met een spanning van ongeveer 1,97 Bar als de temperatuur hoger word 1,84 bar. Verder de remmen schijf remmen zijn belangrijk met Shimano XT remmen. De voorvork dient van het merk Rock shox te zijn en ook belangrijk Cannondale fietsen worden op de boot niet toegestaan zeker geen linkse krengen. Als dit allemaal geregeld word, dan word de tocht zondag zeker een succes. LET OP we verzamelen om 7.15 uur bij JVC dan gaan we Zas op halen in Den Helder en rijden zo door richting Ameland!!! groet, RJ

2 opmerkingen:

  1. Afgelopen zondag was een hersteldag. Zaterdag te veel hersteldrank gehad (moet ook na een wedstrijd). Hebben jullie lekker gefietst?
    Ik heb zin in komende zondag. Morgen nog ff naar de locale dealer om furius freds te halen en een nieuwe pomp met nauwkeurige meter. Dan mijn rekening nog plunderen voor een set nieuwe remmen...wat is het advies voor het volstapelen? Dubbel donker?

    Groet Lex

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volgens de weersverwachting wordt het nu al een heroïsche tocht. Mannen veel plezier op Apeland.

    RB

    KNMI: 5 tot 10 cm sneeuw 2 graden onder nul

    BeantwoordenVerwijderen